top of page

Over mij

Sanook is wat ik ondervind in mijn leven. Positief en opgewekt in het leven staan, de alledaagse zaken zien als een uitdaging en tegemoet treden met een houding van: ‘En daar heb ik nu echt zin in!’.

Ik heb altijd zin om iets te ondernemen, aan te pakken, op te lossen of voor anderen te doen. Ik durf twijfel onder ogen te zien, aan mezelf toe te geven dat iets niet (meer) is wat ik ervan hoopte en vervolgens te beginnen aan een zoektocht. Een zoektocht waarbij ik risico's en verdriet niet uit de weg ga, mezelf en anderen bevraag, in het diepe spring.

Die nieuwsgierige, positieve houding komt ook terug in de verbinding die ik met anderen aanga. Ik word gedreven door het van betekenis kunnen zijn voor anderen. Daarin vind ik het een uitdaging om mensen te ondersteunen in het positiever in hun leven staan en ze te helpen uitzoeken hoe ze dat kunnen bereiken.

 

Mijn motto heb ik geleend van Erasmus:

 

Zijn wie je bent, dat is geluk.

OVER MIJ: Over

Waar ik vandaan kom

Thailand: het land van de glimlach en van Sanook. Het zal geen toeval zijn dat ik in 1969 dit land geboren ben.

Vanaf mijn 9e jaar woon ik in Nederland, sinds 2017 in Leiden.

Na mijn bouwkunde-opleiding aan de HTS (afgestudeerd: 1992), ben ik 15 jaar werkzaam geweest in de bouw. In 2007 ben ik overgestapt naar het onderwijs. Als docent bouwkunde en vooral als mentor van pubers heb ik veel geleerd over het begeleiden van mensen. Het begeleiden en coachen van mijn studenten vind ik nog steeds het leukste onderdeel van het docent-zijn.

In de afgelopen 5 jaar ben ik steeds meer tot inzicht gekomen hoe ik in elkaar zit. Door een stap terug te doen, werd ik mij er steeds meer van bewust dat ik deed wat er van mij verwacht werd en niet zozeer wat ik zelf wilde doen. Herkenbaar?

Inmiddels weet ik steeds beter wat goed voor mij is. Het volgen van verschillende trajecten (mindfulness, integraal leiderschap, coaching) hebben ervoor gezorgd dat mijn kijk op de wereld anders, positiever, is geworden. Mijn passie is dit gevoel te delen, anderen te laten zien hoe bewustwording je leven rijker maakt.

In 2019 ben ik daarom de opleiding tot gelukscoach gaan volgen, die ik in 2020 met succes heb afgerond. Sindsdien zet ik mij met Sanook Gelukscoaching vol enthousiasme in om anderen te helpen duurzaam geluk te vinden. Zien hoe mensen gelukkig zijn, positief naar het leven kijken en de uitdagingen niet uit de weg gaan: daar word ik blij van!

In 2019 ben ik voor het eerst weer naar Thailand geweest. Tijdens deze reis maakte ik ook de foto’s voor op deze website.

ds2020-05-30-015_edited.jpg
bottom of page